2009. május 30., szombat

Az időjárás viszontagságai

Olcsó dolog lenne most panaszkodni, hogy így az időjárás, meg úgy...
Az igaz, hogy a múlt héten, meg azelőtt 32 fok is volt, és haldokolt a jónép a júliust idéző kánikulától, most meg, hogy itt a három szabadnap egyvégtében, esik az eső, meg 17 fok van.

De!

Végre leverte az eső a nyárfa pelyheit, kimosta a levegőt a portól, a virágportól, a fűfélék, meg a csalán virágporától és fel lehet lélegezni. Szó szerint.
Nem szakad rólam a víz, nem izzadok, nincs melegem. Végre.

Én szeretem most ezt a tavaszi időt.

Pedig a Grüner see-ben akartunk a hét végén merülni.







Néhány évvel ezelőtt készítettem ezeket a képeket.


A Grüner see, egy osztrák időszakos tó, az olvadó hólé tölti fel a völgyet, most 9 méter feletti a víz magassága, a látótávolság korlátlan azaz parttól partig, de a víz hőmérséklete 5-7 fok. Ja és pisztrángok úszkálnak benne.( a búvárok mellett:)

A DC-n itt vannak képek, nagynevű fotósainktól.

Az eső, meg a hideg miatt itthon maradtunk.
De nem baj. Kilenc nap múlva Pag, Cornatok, Razanj és visszafelé Krk.


4 megjegyzés:

s@só írta...

Irigylésre méltó a hozzáállásod ehhez az ócska időhőz. A szomszédasszonyunk is hasonlóképp áll hozzá. Mondása: Nincs rossz idő, csak megfelelően kell öltözködni hozzá. Hát franc se tudja, de én ha lehet, akkor inkább a 32 celsiusost választom. Lehet, hogy azért, mert augusztusi fialás vagyok?:))
A fotóid csodaszép helyet mutatnak, Isten jókedvű volt, amikor kitalálta ezeket a see - ket.
Az utolsó (9 nap múlvás) mondatod pedig...(kicsi és sárga szmájli - itt) No, és várom róla a fotókat.
(Lassan alakul nálunk is ez a dolog, csak még nincs itt az az idő! Razanj melletti helyre megyünk majd.)
Tényleg, a nevek alapján - hajózni fogtok?

bluemoon írta...

Ha minden igaz, akkor a forgalmazótól kapunk kölcsön kipróbálásra egy Dacia Logant, és végiglátogatunk négy búvárbázist,és búvárkodni fogunk. Hajózni csak ennyit, amennyi ehhez kell.
Már beszereztem néhány nagyobbacska műanyag dobozt, from IKEA, és célszerű pakolást tervezgetek.
Még megnézem a horvát honlapokon, hogy milyen árak vannak az üzletekben és eldöntöm, hogy itthon vásároljunk-e be, vagy csak a szükséges fűszereket, apró kis konyhai cuccokat vigyek magammal.
Tavaly, mikor júniusban Pag-on voltunk, ugyanis a boltokban kicsit alacsonyabban voltak az árak, mint itthon. Szerinted?

s@só írta...

Mi négyen megyünk és két hétre. Ennyi időre csak éppenhogy a kezdőcsomagot, meg ilyen nélkülözhetetlen dolgokat (levesek, kávé,pár doboz fagyasztott kaja, esetleg konzervek - pár db) viszünk. A többit horvát diszkontban. Zadar kijárati részén - ha nem autópályán, hanem a 8-as úton mentek - Biograd felé, a város tábla előtt van egy GETRO áruház. Mi az elmúlt három évben ott nagybevásároltunk mindig. Nagy választék, jó árak, bankkártyás fizetés napi középárfolyamon. De Zadarban van Interspar is, igaz árfekvésben drágább. Aztán útközben úton - útfélen Konzumok, Ildik, Lidlik:)

bluemoon írta...

Köszönöm, megnéztem, nem jelentősen magasabbak az árak, legalábbis annyival nem, minthogy én itthon nagybevásárlást csináljak, húst pácoljak, süssek főzzek, fagyasszak, és cuccoljak, és bevállaljam az esetleges vitát a horvát vámossal.
Egy karton víz, egy karton üdítő, egy karton tartós tej, fűszerek, olíva olaj, keksz, müzli.Kb ennyi lesz, ha jól számolom az apróságok két dobozba be kell, hogy férjenek.
A minimalista változat pedig fűszerek és néhány üveg víz. A többi majd a Konzumból, vagy a helyi Lidlből.
Attól függ mennyi időm lesz előtte.