2009. április 2., csütörtök

Közlekedés a körforgalomban

Az autóvezetők nem tudják, hogyan kell közlekedni a kétsávos körforgalomban.

Szeretnék egy tesztet csinálni.
Kérlek benneteket válaszoljatok a következő kérdésekre:

1. Mikor lehet behajtani a dupla sávos körforgalomba?
a./ Ha a külső sávba úgy tudok bejhajtani, hogy senkit sem akadályozok a behajtással
b./ Ha a külső sávban nem közlekedik senki, és a belső sávban haladó jármű sem jelzi a kihajtási szándékát a körforgalomból
c./ bármikor, nekem van előnyöm


2. Ha behajtottam a körforgalomba, és nem akarok a következő kijárón kimenni, melyik sávban kell közlekednem?
a./ a külsőben
b./ a belsőben
c./ a külső sávba kanyarodok be, de azonnal behúzódok a belső sávba3. Ha ki akarok menni a körforgalomból, a megcélzott kijáró előtt mikor kell a belső sávból a külsőbe sorolni?
a./ a lehető leghamarabb
b./ a belső sávból kanyarodok ki
c./ a megcélzott kijáró előtti utolsó kijárat után azonnal kihúzódok a külső sávba, és a külső sávból kanyarodok ki.


Egyszerűen életveszélyes egy ilyen többsávos körforgalom, mert mindig akad legalább egy barom, aki behajt eléd, mikor kikanyarodnál...

5 megjegyzés:

s@só írta...

mondjuk a és b, b, c
Leírva a szabályt:
A jobb oldali sávban a jobbra hamarabb kilépő, míg a belső sávban a később kilépő haladhat, majd a kilépőponthoz közeledve - jobb oldalra besorolva - irányjelzéssel kihajt. Aki már a körforgalomban közlekedik, elsőbbséget élvez a körforgalomba belépő járművekkel szemben. Belépéskor azonban nem!

bluemoon írta...

Nekünk kettőnknek kellene csak a körforgalomba közlekedni. Mert más nem ért hozzá. Wááá, mindig szeretnék kiszállni a kocsiból, és gyorstalpaló tanfolyamot tartani a sok ostoba, tanulatlan autósnak, aki látja az indexemet, és hogy húzódok ki a külső sávba, és behajt elém a bolondja. Mit gondol? ott akarok kimenni, ahol ő bejön? Vagy átugrom őt?

s@só írta...

:))))))) Azt el ne hidd, hogy jó olyan lenne.Milyen unalmas lenne az életünk szép szabályosan. Ketten keringőzni egy körforgalomban? Jó buli az, ha bevágnak. Adrenalinfokozó :DDD

bluemoon írta...

Én a magam részéről imádtam az ilyen unalmas közlekedést, amikor mindenki önkéntes jogkövetőként betartja a szabályokat, és kiszámíthatóvá válik a közlekedésben résztvevők viselkedése.
Ilyenben van az embernek része példának okáért Németországban.
Nagy ritkán itthon is előfordul egy ideig, de csak addig, míg egy őrült ki nem vág a sorból, és el nem kezd vágtázni. Mert akkor azonnal akad még másik három ilyen, aki úgy gondolja, na nehogy már neki lehessen, nekem meg nem?
Aztán még látom, hogy idegesen dobol a kormányon, amikor begurulok mellé a pirosnál. :D

s@só írta...

hehe:)