2009. április 13., hétfő

Biztosítás- biztonság!

Amikor tavaly október végén Máltán voltunk, egy masszív fülfájással jöttünk haza, amit a kiskorú cipelt magával. Már kint is voltunk orvosnál vele,azt hiszem írtam is róla, annak idején. De hát mire való a búvár biztosítás, ha nem arra, hogy a búvárkodással kapcsolatos balesetek betegségek esetén anyagi kártérítést nyújtson? Hát dehogynem, arra!
Az első körben a kinti számlák alapján megtérítették a máltai orvosi vizitdíjakat, gyógyszer, és utazási kiadásokat. Csak a baj az volt, hogy három orvosnál jártunk, akiket a biztosító keresett nekünk, és az első nem volt hajlandó fogadni, a másik kettő meg egymásnak ellentétes diagnózist közölt, és mindketten más más gyógyszereket írtak fel, azzal, hogy a második doki még azt is hozzátette, jó, hogy nem okozott sokkal nagyobb bajt az első doki által adott fülcsepp, mert ebbe a fülbe nem szabad csepegtetni, mert beszakadt a dobhártya. Atyaég, jól meg is ijedtünk, de miután az a gyógyszer se használt, amit a második doki írt fel, itthon haladéktalanul kerestünk egy maszek specialistát, aki végül is antibiotikummal (két adaggal) legyőzte a külső hallójárat gyulladást. ( mert beszakadva persze nem volt a dobhártya)
De a biztosító ezt a költséget, és a vele folytatott telefonbeszélgetések költségeit nem akarta megtéríteni, mondván, hogy ez már a biztosítási idő lejárta után, itthon történt gyógykezelések kiadása.
Részletesen írtam nekik levelet ezzel kapcsolatosan, és elmeséltem, hogy ha itt én nem viszem orvoshoz a gyereket, akkor az általuk választott két hozzá nem értő doki miatti elkezelés folytán kialakult hallásvesztés miatt, mostanra, feltehetőleg maradandó fogyatkozás miatti kártérítést fizetnének sok százezret. Ez február első napjaiban volt.
Nagypénteken kaptam egy sms üzenetet a bankomtól, hogy a Gyöngyhalász biztosító kártérítés címén pénzt utalt a számlámra. Kevesebbet mint amit igényeltem, de majd biztosan küld elszámoló levelet is, és akkor megtudom, hogy mit fogadott el, és mit miért nem. Öt hónap alatt.

PS: 2009. április 18.

Megjött a biztosító levele:" Társaságunk álláspontja szerint a bejelentett káreseményre jogalapilag nem lehetséges a kártérítés, ugyanakkor az eset összes körülményeit mérlegelve kérelmére a joggyakorló 24.006.-Ft. kifizetését engedélyezte, méltányossági alapon."

Nincsenek megjegyzések: