2009. március 12., csütörtök

ICE DSL 04

Jelentem mindennapi illetve minden esti erőfeszítéseim eredményre vezettek, ma már van internet hozzáférésem a K.-i lakásban is.
Az úgy volt, hogy ugyebár minden este felhívtam az icedsl kft ügyfélszolgálatát, meg a tékom ügyfélszolgálatát is. Érdekes volt összehasonlítani ki, mikor, mit mond. Merthogy minden alkalommal más volt az ügyfélszolgálatos, és mindig mást adtak elő. Volt, hogy a tékom azt mondta, minden rendben van, ők a net szolgáltató megrendelésére bekapcsolták az adsl-t. Ugyanaznap az icedsl-es azt monsta, hogy ők megrendelték az adsl-t, de még a tékom nem kapcsolta be, nekik nem jelzett vissza, se azt, hogy akadálya van, se azt, hogy bekapcsolta. Arra, hogy akkor miért küldték el nekem emailben, február 27.-én, hogy üzemel a net, már nem tudott választ adni.
Másnap már nem volt telefon vonalam sem.
Mobilon kerestem a net szolgáltatót, és az icedsl váltig állította, hogy még bizonyos technikai bekapcsolásokra van szükség, legyek türelemmel, majd aktiválják, és akkor a tékomnak is megadják az utasítást, hogy beakpcsolja az adsl-t. A tékom aznap is váltig állította, hogy nála az adsl üzemelni látszik, és nem érti, hogy miért nincs nálam telefon vonal, de felveszi a hibabejelentést, és majd intézkedik.
Harmadnap délre volt telefon vonalam, adsl még most sem.
Este az icedsl már csak annyit mondott, hogy forduljak a tékomhoz, a hiba náluk van.
A tékom meg azt mondta, hgy náluk minden ok, de majd kiküldik a szerelőket, és megnézik a helyszinen a vonalat.
Negyednap hívtak a szerelők, és délután jöttek.
Mindent kirpóbáltak ők is, az eredmény az lett, hogy a modemem elromlott, azért nem érzékeli az adsl-t, mert azzal a modemmel amit magukkal hoztak a testet el tudták végezni: van adsl.
Felhítuk az icedsl-t, ahol azt mondták, hogy úgy látja, nem jó a jelszó, amit beírtunk, mert az nem i a jelszóban, hanem l.
Kijavítottuk, akkor meg azt mondta, hogy nem is látja, hogy próbáltunk csatlakozni.
Kisvártatva újra hívtuk, persze más ügyfélszolglatos volt, de ő már azt mondta, hogy dehát ez a megrendelés még csak megrendelés állapotban van, nincs is aktiválva. Na itt megszakadt a vonal, és már éppen tárcsáztam őket újra, mikor a szerelő diadalordításssal közölte, hogy az ő szolgálati laptopjukon bejött a kapcsolatom.
Na ekkor kezdődött az asztali gép vizsgálata. Átdugdosták a kábeleket, leszedték a gépről a korábbi net kapcsolatok maradványait, újraindították a gépet, leszedték a hálókártyát, újratelepítették, semmi.
A végén széttárták a karjukat, nem tudnak mit tenni. Vegyek egy új háló kártyát, meg persze egy új modemet, mert ami van, azon nem jön be az adsl. Nagyon sajnálkoztak, hogy higgyem el nekik se jó ez, ők is jobban szeretik, ha sikeresek, és az ügyfél elégedett.
Mondtam elhozom hétfőn a laptomat, kipróbálom, ha azzal se jön be, akkor majd szólok újra.
Ebben maradtunk.
Rendbe tettem a kábelek, visszadugdostam a telefont, helyére tettem a modemet, és mit látnak szemeim, semmi más nem világít a modemen, csak a bekapcsolást jelző piros fény, és na mi?
Na mi?
Az adsl kapcsolódást jelző zöld fény!

Persze azonnal visszakapcsoltam a gépet, és elolvastam az index fő oldalát.
Majd felhívtam a szerelőket, és gratuláltam nekik, mert mégiscsak sikerült megcsinálni, mert működik a net.
Nem hitték el.
Aztán mondták, hogy nekik ehhez nincs közük, amikor eljöttek tőlem, akkor biztosan nem működött.
És megkérdezték, hogy majd fordulhatnak-e hozzám tanácsért, vagy egy kis varázslásért?

3 megjegyzés:

s@só írta...

Jól mondták azok a szerelők! varázslónő vagy:))))

Meta Hari írta...

Atomot nekik! :))

bluemoon írta...

De hétfőn mire jöttem, már megint nem volt internet. Azt hittem megüt a guta. Órákig eljátszottam vele, de egyszerűen nem volt adsl. Komolyan fontolóra vettem Meta javaslatát, de momentán nem volt itthon egy csepp atom se.
Ma reggel se sikerült, de bekapcsolva hagytam a modemet, és láss csodát, mire sete hazajöttem, üzemi hőfokra melegedett, és szépen világított rajta az adsl kapcsolatot jelző lámpa. És persze egy pöccentésre kapcsolódott, és most itthonról netezek. Végre. Októberben volt utoljára ilyen!