2009. január 26., hétfő

Parkolási társaság contra elévülés

Az alkotmánybíróság döntése nyomán perek ezrei indulhatnak, holott a bizonyítékokat az ügyben korábban hozott jogszabályi rendelkezés alapján az állampolgár kidobálhatta. Most meg itt állunk mindenféle bizonyíték nélkül.
Mert miért is kéne azt egy állampolgárnak(jobban) tudni, hogy alkotmánysértő egy jogszabály, amit az Igazságügyi és Rendészeti Miniszter úr sem talált annak. Meg a törvényelőkészítésen ücsörgő, vagy a parlamentben képviselőként ülő és szavazó összes jogász se?
Így bízzunk a törvényekben?
Nesze neked jogbiztonság! Kaptál egy maflást. A másik oldalról is.
Kell még?
Az Alkotmánybíróság jó erőben van.

Hja, persze milliárdokról van szó. Hogy is fogalmaztak? "Figyelemmel az eljárást kezdeményezők különösen fontos érdekeire, a perbe vitt igények nagy számára..."
Valakik nem bukhatnak ennyi pénzt. Bukják hát az állampolgárok. Ők bírják. Ők sokan vannak.

Igen, persze, tudom, és egyet is értek azzal, hogy ha kell parkolási díjat fizetni, akkor azt fizesse meg mindenki. De miért is kell parkolási díjat fizetni? Van egy autóm. Ami után fizetem évente a"súly"adót- ami ugye azt az önkormányzatot illeti, amelyiknek a területén éltevitelszerűen lakom (állandó lakóhelyem van) tehát az autóm is ott van legtöbbet. Amikor éppen nem megyek vele, akkor ott áll az utcán. Könyörgöm? hova tegyem az autómat? Hajtogassam össze, tegyem zsebre, vigyem magammal, ne hagyjam az utcán? Miért is fizessek? Azért, mert egy autónyi helyet bárhol az országban elfoglalok? De annál nem többet! Csak egy autónyit.
Hogy sokan vagyunk, és nincs hely? Hát kérem, ki hozott be ennyi autót? Kinek származik abból haszna ha én autót veszek/tartok? De ez egy másik kérdés, majd máskor erről morgolódok.

http://mobil.naplopok.hu/keszulekek/nokia_hs_1c/eredeti/parkolo.jpg

Én egyébként sem értem, hogy miért is nem elég a parkolási díj befizetése, meg annak a törvényes kamatai ( ami azonos az adott félév első napján érvényes jegybanki alapkamat összegével, ami az elmúlt években 6-7 % körül volt) miért is jár még a gazdasági társaságnak a bírság, meg a pótlék? És miért is várja ki az a kedves, jóravaló gazdasági társaság az ötéves elévülési idő majdnem végét? Hogy több kamatot kaphasson? Ugyan-ugyan! Rossz az aki rosszra gondol...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Pld. ez és az ehhez hasonló húzások is oka annak, amiért máshoz kezdtem. És ahogy elnézem a folyamatot, a helyzet egyre csak romlik.